NL FR

Veelgestelde vragen

Bestellen

Er is voor diepvriesproducten geen minimale afname. De minimale bestelling bij iMadeMeals voor bevroren producten is 1 maaltijd.

Nee, elke bestelling gaat rechtstreeks in productie en is dus definitief. Uiteraard kunnen we samen naar een gepaste oplossing zoeken. Contacteer ons dus gerust.

Van zodra je een bestelling plaatst bij iMadeMeals, krijg je een bevestigingsmail met daarin een overzicht van je volledige bestelling.

Je kan er trouwens ook voor kiezen om een account aan te maken tijdens het bestellingsproces. Op die manier hou je altijd een overzicht van je laatste bestellingen bij.

Verzending

iMadeMeals bezorgt in België en Nederland.

Na ontvangst van uw betaling, bezorgen wij standaard binnen de 4 dagen volgend op de besteldag (enkel geteld op werkdagen).  U kan ook zelf ingeven wanneer u het pakket wenst te ontvangen. Wij streven ernaar deze voorkeursdag na te komen toch geldt dit niet als een ultimatum daar er verschillende factoren zijn die de leverdatum kunnen beïnvloeden. Wij leveren alle weekdagen inclusief zaterdag.  Op zondag zullen er geen leveringen plaatsvinden.

iMadeMeals werkt met de meest hoogwaardige producten en wij leveren een zo'n gebruiksvriendelijk mogelijke service waardoor onze marges op de maaltijden erg klein zijn. Bij alle bestellingen worden daarom de verzendkosten in rekening gebracht, mede dankzij de hoogwaardige verpakking, de diepvrieszak en het droogijs dat voorzien moet worden. We houden deze kost echter beperkt tot 10€ ongeacht de hoeveelheid.

We zouden gratis verzendkosten kunnen aanbieden, maar dit heeft als gevolg dat de productprijs per maaltijd dan iets omhoog moet. De grootkopers hebben dan een nadeel. Onze manier zorgt ervoor dat we goedkoper zijn per maaltijd dan onze collega’s en dat klanten een grotere hoeveelheid inkopen per keer.  Beide partijen halen daar voordeel uit.

Voor bestellingen boven de 100€ worden geen verzendkosten gerekend.

Wij werken samen met postorderbedrijven die u verschillende opties aanbieden:

  1. Uw pakket wordt de volgende dag opnieuw aangeboden
  2. Uw pakket wordt bij de buren afgeleverd en u ontvangt hier een berichtgeving over.
  3. Uw pakket wordt aan de voordeur gezet.
  4. Uw pakket wordt aan de achterdeur, of een door u gekozen plaats afgezet.

Optie 1 wordt altijd toegepast zonder berichtgeving van u waarin u opteert voor één van de 3 ander bovenstaande opties.  m.a.w. u kiest zelf één van de bovenstaande opties en laat dit aan de bezorger weten d.m.v. een nota aan de voordeur of beter nog door het door te geven op de site van het postorderbedrijf.

Ja. We moeten dat wel op tijd weten. Je kan dit melden via je eigen online account en aangeven op je bestelling.

Draag altijd daarvoor bestemde handschoenen tijdens het omgaan met droogijs. Het product heeft een temperatuur van -80°C en kan bevriezing van de huid veroorzaken.

Bij aanraking op de blote huid raadpleeg altijd je huisarts.
Speel nooit met droogijs!
Sla droogijs niet op in gasdichte containers. Het ijs gaat over in gasvorm en de aldus opgebouwde hoge druk kan een ontploffing veroorzaken als deze niet op de juiste wijze wordt vrijgelaten.

Bekijk hier de veiligheidsvoorschriften van Droogijs.

Vanaf het moment van verzending gaat de 48uur in dat uw pakket bevroren blijft. Wij versturen met droogijs (-80°C).  We maken het eigenlijk nooit mee maar mocht het gebeuren dat de maaltijden voor een deel niet meer bevroren zijn of ontdooit, mail ons dan meteen. Het is product afhankelijk of je het nog kan invriezen of niet. Neem ook altijd uw bestelling in ontvangst, ook als deze later worden aangeboden dan voorzien zodat we kunnen vaststellen of de producten nog goed zijn voor consumptie of niet. Wij voorzien echter altijd meer droogijs dan nodig, hierdoor kunnen we problemen door onverwachte omstandigheden vaak voorkomen. 

Wij laten onze klanten nooit de dupe zijn van een foute levering waarbij het niet de schuld van de klant is. Mocht er iets mis zijn met uw bestelling, stuur dan meteen een mail naar: info@imademeals.be. Er wordt altijd een passende oplossing in overleg met u gevonden. Dit moet wel binnen de 48uur gemeld worden nadat uw pakket verzonden is. Wij kunnen geen probleem oplossen dat al 3 of meer dagen verstreken is, nalatigheid wordt niet beloond.

Omdat wij met verse producten werken zit er wettelijk geen bedenktijd op onze producten. Er is ook geen recht op retour.

Is er iets misgelopen met je bestelling of ben je niet tevreden?  Neem dan contact met ons op via info@imademeals.be . Wij helpen je graag verder!

Bewaren

U bewaart de maaltijden in uw vriezer. Na bereiding van uw maaltijden worden deze heel snel diepgevroren.  Dit maakt de maaltijden niet alleen lang houdbaar in uw vriezer, ook de smaak en voedingsstoffen blijven maximaal bewaard.

De maaltijden zijn reeds volledig bereid, u moet deze dus enkel verwarmen in uw microgolf/magnetronof oven.  Wij raden aan om de maaltijden eerst langzaam te laten ontdooien om het vochtgehalte beter op peil te houden.

Voor het verwarmen in de microgolf/magnetron moet u eerst enkele gaatjes in de folie prikken. Laat de maaltijd na verwarming ongeveer 1 minuut in de magnetron staan.

Indien u kiest voor het verwarmen in de oven haalt u het eten uit de originele verpakking en plaatst dit in een ovenbestendige kom.  Onze verpakking is NIET geschikt voor het opwarmen in een oven.

Betaling

Je kan betalen via Bancontact, iDeal, Paypal of Creditcard.

Alle betalingen gebeuren over een beveiligde SSL verbinding. De volledige betaling wordt door Sisow afgehandeld. iMadeMeals heeft nooit toegang tot jouw account of betalingsgegevens.

Standaard is dit niet voorzien in het betaalsysteem maar het kan in principe wel. De reden waarom dit niet geïmplementeerd is, is omdat het volledige proces van bestelling, opdracht aan de keuken en postorderbedrijf geautomatiseerd verloopt en dit zodat er zo weinig mogelijk fouten kunnen gebeuren.  Bij een overschrijving kan de betaling, afhankelijk van de bank, enkele dagen vertraging oplopen waardoor het gehele proces in gedrang komt. Wil je alsnog via overschrijving betalen neem dan contact met ons op via info@imademeals.be.  Wij zullen je bestelling dan manueel begeleiden.

Je kan tijdens het afrekenen ervoor kiezen om via PayPal te betalen.

Eenmaal je op bestellen drukt, word je doorverwezen naar de PayPal website waar je de betaling kunt voltooien met je PayPal account.

Heb je geen account? Een PayPal account aanmaken is gratis en zorgt ervoor dat je altijd beschermd bent wanneer je online aankopen doet.

iDEAL is een manier van webbanking die door een aantal banken in Nederland is ontwikkeld. O.a. de Rabobank, ING en ABN AMRO.

Met iDeal kun je vertrouwd, veilig en gemakkelijk je online aankopen afrekenen. Je rekent af in je vertrouwde internet betaalomgeving van je eigen bank. Als je al internetbankierder bent, kun je direct gebruik maken van iDeal, zonder dat je je daarvoor moet aanmelden.

Voor de ‘suggesties’, ‘klassiekers’ en ‘handig in de diepvries’ vindt u de eenheidsprijs in de productoverzicht pagina of productpagina. Bestellen kan door één of meerder keren op de ‘maaltijd bestellen’ knop te klikken.
Indien u zelf uw maaltijd samenstelt : kies helemaal zelf op basis van onze producten.
Zo kent u per gerecht precies de portieprijs en -grootte.  De prijzen staan per gekozen maaltijd en dit standaard voor 150gr per product.  Indien je meer wenst te bestellen wordt de prijs onmiddellijk aangepast en duidelijk weergegeven onderaan de maaltijd.  Indien je minder wenst te bestellen blijft er een minimumprijs behouden.

Algemeen

Er zijn twee goede manieren om onze producten te ontdooien. De eerste manier is door het in de koelkast langzaam te laten ontdooien de avond van te voren. De tweede manier is het verpakte product in koud water te leggen, dit gaat erg snel. Voor een maaltijd van 0,5kg duurt dit ongeveer 1uur.  Uiteraard kan er ook met de magnetron ontdooid worden. Dit raden wij af, omdat er vocht verloren gaat en de producten minder mals zullen zijn.

We hebben wel een aantal biologische producten, maar iMadeMeals heeft zich hier niet op gericht.  Waar iMadeMeals mee promoot is dat er na slachting niks met de pure vleesproducten gebeurt. Kijkt u maar eens op de labels van de producten die u normaal koopt in de supermarkt. Er wordt ontzettend veel aan toegevoegd.  Wij selecteren ze op basis van enkele criteria: de producten moeten vers en van hoogwaardige kwaliteit zijn, het moet duidelijk zijn waar ze vandaan komen en ze moeten zijn geproduceerd met respect voor de natuur, het milieu en het dierenwelzijn. 

De kant-en-klare gerechten zijn verbazend lekker, rijk aan smaak én heerlijk evenwichtig! De iMadeMeals producten zijn de ideale combinatie tussen een evenwichtige samenstelling, optimale voedingswaarden én een lekkere smaak.

Onze maaltijden zijn ideaal voor zowel het volledige gezin als sporters en mensen die graag gezond gewicht willen verliezen.

Voor een meer uitgebreid antwoord op deze vraag zie "Over iMadeMeals"

Je kunt van tevoren zien wat er in de producten zit. Zit er iets in wat je niet lust of niet mag, dan kun je dat gerecht ook eenvoudig wisselen voor een ander gerecht. Je kunt namelijk zelf kiezen uit al de verschillende gerechten via je persoonlijke account. Al de informatie kun je vinden bij het gerecht dat je kiest.

Al onze producten zijn aangepast aan de Europese gewoontes en smaken. De meeste van onze producten worden in België en Nederland geproduceerd. Bovendien worden ze allemaal door een lokaal proefpanel beoordeeld en goedgekeurd.

Voor overige vragen kun je contact opnemen met onze klantendienst via info@imademeals.be.

Verklaring vaak gebruikte termen

Koolhydraten is een verzamelnaam voor o.a. aardappelen, rijst, pasta, quinoa,...

Om elke dag weer veel energie te kunnen leveren heeft ons lichaam brandstof nodig. We kunnen deze brandstof op verschillende manieren met onze voeding binnen krijgen. Koolhydraten zijn een belangrijke brandstofleverancier.

Wij verwijzen bij proteïne naar de dierlijke eiwitten die je vindt in biefstuk, kip, vis, kalkoen, varkenshaasje en andere vleessoorten.

Proteïne of eiwitten zijn uiterst belangrijke voedingsstoffen. Ze zijn zowel een energiebron als een bouwstof. Elk lichaam heeft eiwitten nodig voor de bouw of het herstel van je lichaamscellen. Dit kunnen spieren, botten, bloed, nagels en haren zijn.

Vetten heb je weldegelijk nodig in een gezond voedingspatroon. Er bestaat onverzadigd en verzadigd vet. Vet in voedingsmiddelen bestaat altijd uit een combinatie van beide. Verzadigd vet verhoogt het cholesterolgehalte, onverzadigd vet verlaagt juist het cholesterolgehalte. Cholesterol is niet goed voor de bloedvaten. 

Om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen, is het van belang producten met veel verzadigd vet te vervangen door producten met onverzadigd vet.

Al onze maaltijden hebben een zo laag mogelijk gehalte aan verzadigde vetzuren.